USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SÖZDE DEĞİL ÖZDE BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ

SÖZDE DEĞİL ÖZDE BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ
21-01-2021 11:34
Google News

Tokat Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu ile Gazetemiz İmtiyaz Sahibi İlhan Uluözlü ve Radyo Televizyoncular Derneği Tokat Şube Başkanı İhsan Uluözlü ile oldukça içten bir röportaj gerçekleştirdik. Zaman zaman duygusal anlarında yaşandığı buluşmayı siz okurlarımız için derledik. Umarız keyifle okuyacağınız bir röportaj olmuştur.

 

1)BAŞKANIM ÖNCELİKLE 2020 YILININ EN UNUTULMAZI DERSEK, OKURLARIMIZ İÇİN NELER SÖYLERSİNİZ?

 

 Ne diyelim… 2020 yılı nereden bakarsanız unutulmazların yaşandığı bir yıl oldu. Malumunuz babam başta olmak üzere dayımı ve amcaoğlumu Covid-19 salgını nedeniyle Rahmet-i Rahman’a uğurladık. Allah’tan geldik, yine dönüş O’nadır. Yüce Yaradan’ın takdir-i ilahisi böyle tecelli etti. Öyle bir hastalık ve salgınla karşı karşıyayız ki, yüzlerce tanıdık hemşerimizi hastalık nedeniyle kaybettik. Yüreğimiz yandı, çok üzüldük. Hani hep söylenirdi ya başa gelmeyince bilinmez diye. Buram buram yüreğimiz yandı. Birçok hemşerimiz gibi biz de derinden sarsıldık. Rabbim ebediyete irtihal etmiş tüm geçmişlerimize rahmet etsin.

Bu süreçte tüm dostlarımızı amasız, fakatsız yanımızda gördük. Allah tüm dostlarımızdan razı olsun. Bu süreçte Cumhurbaşkanımıza ayrı bir içtenlikle teşekkür ediyorum. O bizim liderimiz. Babamı daha toprağa vermeden telefonla acımızı paylaştı. İç dünyamda dedim ki ‘İşte liderlik, babalık böyle bir şey’. Allah ömrünü uzun etsin. Bize de vefanın, siyasi liderliğin, babalığın nasıl yapıldığını gösterdi. Bu kadar yoğun işinin, gündemin arasında acımızı hafifletti.

 

BİR ŞEHİR BİR YÜREKTE BİRLEŞİR Mİ?

Bir şehir bir yürekte birleşir mi? Ben bunu yaşayarak öğrendim. Dedim ki; iyi ki bu şehrin bir neferiyim, iyi ki bu şehre hizmet ediyorum. Bunun için de Rabbime şükrediyorum.

Salgının hafife alınacak, ihmal edilecek bir tarafının olmadığını birlikte gördük. Lütfen kurallara uyalım. Bu işin şakası yok. Çünkü hepimiz birbirimizden sorumluyuz.

 

****

 

 

 

 2) Sayın Başkanım  Geçen 2020 yılı başlarında Belediye hizmetler ile ilgili ne gibi planlamalarda bulundunuz?

 

HİZMETLERİMİZİ DOĞRUDAN

HALKIMIZLA PLANLIYORUZ

 

Gönül ister ki tüm işler bir çarpıta bitsin. 

 

 

 

Hizmet kim için üretilir halk için. Halka rağmen bir hizmet üretmenin toplumda karşılığı olmaz. Bu bağlamda Tokat Belediyesi olarak bizde üreteceğimiz hizmetleri halkımıza danışarak yönlendiriyoruz. Öncelikle mahalle buluşmalarımızla doğrudan halkımızın isteklerini not alıyoruz. Bu buluşmalarda mahalle muhtarlarımız, teknik ekibimiz ve halkımız buluşuyor, notlarımızı mahalle mahalle alıyoruz. Tüm şehirde uygulayacağımız işlerle ilgili öncelikle böyle bir hazırlık sürecimiz oluyor. Sonrasında aralıkla başkan yardımcılarımız ve teknik ekiplerimizle mahalle mahalle yapılacak işleri planlıyoruz. Geçen yıl ekim, kasım, aralık ve ocak aylarında bizde doğrudan halkımıza giderek bu süreci böyle başlatmıştık.

Tabi şunun da bilinmesi lazım.  Biz Tokat halkı adına onlar için bir bütçe yönetiyoruz. Gönül ister ki tüm işler bir çarpıta bitsin.  Amatada bir hakikat var. Bir bütçeniz var ve sizde halkın önceliklerini dikkata alarak hizmet üretmek durumundasınız.

 

 

 

 3) Sayın Başkanım Covid-19 salgını ilk olarak mart ayının 12’sinde ülkemizde etkisini göstermeye başladı. Tokat Belediyesi olarak sizler ne gibi tedbirler aldınız?

 

İLK GÜNDEN İTİBAREN

HALKIMIZIN YANINDA OLDUK

 

İlk günden itibaren hijyen ve temizlik çalışmalarımıza azami düzeyde önem verdik.

 

Mart ayının 13 Cuma günü Cumhurbaşkanımızın açıklamaları sonrası tüm ülkemizde alınacak tedbirler sonrası bizde ekiplerimiz ile toplantımızı yaparak  neler yapılacağının planlamasını yaptık. Zbir süreç yaşadık ve yaşıyoruz. Salgın tüm dünyayı tehdit ediyor. Dolayısıyla tedbirleri de tüm kurumların koordinasyonla yapmak durumundayız

Tokat’ta da coronavirüs salgını ile ilgili Sayın Valimizin başkanlığında yaptığımız toplantı sonrası Tokat Belediyesi olarak bizlerde titizlikle ne gibi önlemler alarak  virüsün şehrimizde yayılmasını önleriz hep bunun takipçisi olduk.

İlk günden itibaren hijyen ve temizlik çalışmalarımıza azami düzeyde önem verdik.

Şehirtak kullanım alanları başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları, otobüs terminali, ibadethaneler, ana cadde ve yollar dezenfekte edildi.

Bulvarımız, caddelerimiz, sokaklarımız, köpüklü sularla yıkandı.

Bilboord, roket ve sosyal medya üzerinden  sürekli halkımızı bilgilendirme paylaşımları yapıldı.

SALGIN SÜRECİNDE BORCU OLANIN SUYUNU KESMEDİK

Zgünler tüm imkanlarımızı azami ölçüde halkımızın hizmetine sunduk. Borcu yüzünden hiçbir hemşehrilerimizin suyunu kesmedik

Salgının önlenmesi amacıyla bir çok işyeri kapandı. Bizlerde bu süreçte esnaflarımıza nasıl  destek oluruz diye hemen çalışmalara başladık.

İlk günden itibaren daima halkımızın yanında olduk. Onların isteklerine kulak kesildik.

 

 

 

 

 

 4) SALGININ İLK GÜNLERİNDE YAŞLILARIN ZARAR GÖRMEMESİ ADINA İLK KISITLAMALAR 65 YAŞ ÜSTÜNDEKİ VATANDAŞLARIMIZA GELDİ. O GÜNLERDE GÖRDÜK Kİ SİZ TELEFONLA YAŞLI VATANDAŞLARIMIZA ULAŞIR OLDUNUZ. SONRAKİ GÜNLERDE GENÇLER VE ESNAFLARDAN DA TELEFON İLE ULAŞTIĞINIZ KESİMLER OLDU. ZOR GÜNLERDE GÖNÜL GÖNÜLE DAYANIŞMA ÇOK ÖNEMLİ!

BU GÖRÜŞMELERİNİZDEN NE GİBİ DÖNÜŞLER ALDINIZ?

 

 

DUALAR ALDIK

 

Zgünlerde gönül gönüle dayanışma çok önemli!

Belediyeler biraz daha millete yakın, milletin ta kendisidir aslında.

 

 

Devletimizin bir çok kurumları vardır. Millete hizmet eden. Ama belediyeler biraz daha millete yakın, milletin ta kendisidir aslında.

Halkımız bizleri kendisinden görür. İlk beklenti bizdendir. Bizler öyle günler yaşadık ve yaşıyoruz ki en sevdiklerimize sarılamadık, onlara hasret kaldık.

Yaşlılarımız salgının ilk günlerinde  toplumsal olarak böyle bir tecrit durumu yaşadılar. Amaç belki onları korumaktı, ama bu durum pek öyle anlaşılmadı. Sanki salgını  yaşlılarımız yayıyormuş gibi algı oluştu. Hem bu durumu telafi etmek hem de onların hayır dualarını almak amacıyla her gün onlarca büyüğümüze ulaştık. Onların hayır dualarını aldık yaşlı çınarlarımızın fiziken yanlarında olamasakta telefonla yanlarında olduğumuzu hissettirdik.

 

SEVİNÇ VE KEDERDE BİR OLDUK

Şöyle  geriye doğru hafızamızı bir yoklarsak bir çok işyeri kapandı. Bu süreçte esnaflarımızın yanında olmamız gerekiyordu. Bende telefonla kendilerine ulaşarak hal hatır sordum. Keza gençlerimiz eve kapandı onlara da telefonla ulaşarak kitap okumalarını bu zsüreci lehlerine çevirmek için neler yapmaları gerektiğini öğütledim.

Halkımızın omuzlarımıza yüklediği vazifede şehr-i emin olarak daima bu yürek onlarla birlikte atıy, bunu bilmelerini isterim.

Bu günlerde geçecek! Sevinçde ve kederde bir olmalıyız. Biz bir olursak Rabbimde rahmetini bizden esirgemeyecektir.

 

 

 

 

 

5) CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖNCÜLÜĞÜNDE TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK DAYANIŞMA ÖRNEKLERİNDEN BİRİ YAŞANDI.

TOKAT BELEDİYESİ OLARAK  “BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYE KAMPANYASI ÇERÇEVESİNDE NELER YAPTINIZ?

 

 ESNAFIN ZOR ZAMANINDA

YANINDA OLDUK

Covit-19 salgınının ilk gününden bu güne geriye doğru Türkiye olarak dünyaya örnek işler yapıldı. Tabi bu işlerin koordinesinde en başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, hayırseverlerimize ve milletimize şükranlarımı sunuyorum.

Bizler “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.”  diyen bir dinin mensuplarıyız. Öyle güzel bir özelliğimiz var ki zzamanlarda hemen tek yürek oluyoruz. Cumhurbaşkanımız öncülüğünde başlatılan kampanya ile herkes gönülden gelen bağışlarını gerçekleştirdi. Tokat Belediyesi olarak gerek belediye bütçemizden gerekse hayırsever halkımızın destekleri ile 10 bin gıda kolisini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık.

536 bin TL toplamda nakit çek yardımı ile zdurumdaki esnaf kardeşlerimize destek olmaya gayret ettik.

 

Nakit destek maske, dezenfektan gıda kolisi gibi kalemlerle yaklaşık 2 milyon TL desteklerle esnafımızın ve halkımızın hizmetinde kullanıldı.

Yasakların kalkmasından sonraki süreçte de şehrimizdeki tüm berber ve kuaför kardeşlerimizin iş yerlerini açarken Valiliğimiz ve Belediyemiz tarafından hazırlanan dezenfektan ve maskeler zabıtalarımız vasıtasıyla kendilerine ulaştırıldı.

Belediye Vefa destek hatlarına gelen taleplerle ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin su yüklemelerini yaptık.

KİRA, VİZE VE SU ÜCRETLERİNDE İNDİRİMLER  YAPILDI

Pandemi koşullarından etkilenen esnaflarımızla ilgili Belediye Meclislerimizde bir dizi kararla alarak süreci rahat atlatmaları konusunda yardımcı olduk.

*Haziran ayına kadar su ücretlerinde 15 indirim uyguladık.

*Belediye mülklerinde ve şehiriçi minibüs hatlarında kiracı olarak bulunan hemşehrilerimizin; kira ödemelerini 1 Temmuza kadar gecikme zammı uygulamadan taksitlerle ödemelerine,

*Şehiriçi halk minibüslerinden 1 Ocak – 1 Mayıs 2021 tarihleri arasında 4 ay kira bedelinin 50 indirimli alınmasına,

*Üniversite minibüslerinde fakültelerinin  kapalı olması dolayısıyla oluşan mağduriyeti azaltmak için 1 Ocak – 1 Temmuz arasında 6 ay süre ile kira bedellerinin 50 indirimle uygulanmasına,

*Çekenli İş merkezindeki yazıhanelerin kira bedellerinin 4 ay, çıkış ücretlerinin de yine 4 ay 50 indirimle uygulanmasına belediye meclisinden karar aldık.

 

 

 

 

 

 6) - TÜM DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE EKONOMİK HEDEFLERDEN SAPMALAR YAŞANDI BU SÜREÇTE TOKAT BELEDİYESİ OLARAK, ÖNGÖRÜLMEYEN BÜTÇE HARCAMALARINIZ NELER OLDU?

                      TOKAT HALKINA HİZMET ETMEKTEN GERİ DURMADIK

Belediyelerin bütçe hazırlıkları ekim, kasım ve aralık aylarında olur. Bizde 2020 bütçemizi hazırlarken covit- 19 salgını diye bir durum yoktu. Salgın ekonomik yönden tabi ki bütçe hedeflerimizi ve dengelerimizde öngörülmeyen sıkıntılara neden oldu. Bu olaya sadece finans olarak bakmamız lazım. İş kayıpları, hastalık nedeniyle verim düşüklüğü, mesai saatlerindeki değişiklikler çalışma şartlarımızı değiştirmemize neden oldu.

Malumunuz salgının ilk günlerinde maske satışı, iyi niyetli olmayan karaborsacı kişilere karşı yasaklandı. Bu süreçte gerek pazar yerlerinde gerekse Valiliğimiz iş birliğiyle bir çok noktada halkımıza maske ulaştırdık. Yine bu amaçla maske üretim makinası alarak hanımellerde maske üreterek ücretsiz halkımıza dağıttık. Dezenfektan ve temizlik harcamalarımız arttı, Pazar girişlerinde ve hizmet binamızın  girişlerinde ateş ölçümü için cihazlar yerleştirdik.

Doğaltamda hayvanların besin ihtiyaçları ve kedilerimizin mama ihtiyaçlarının sokak kısıtlama günlerinde ihmal etmedik. Ocak ayı içerisinde Yazmacılar sitesi yangını ve yangının izlerini silmek amacıyla yapılan harcamalarda bizim önceden bütçede bulunmayan harcamalarımızdandı.

Tüm bunlara rağmen Tokat halkına hizmet etmekten geri durmadık.

Yine hedeflediğimiz hizmetlerimizi 90 üzerinde gerçekleştirdik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7) Tokat`ın tarihi kalbi, Sulusokak farklı bir cazibe merkezine dönüştü. Biliyoruz ki seçimlerde de sanki eski mahallere hiç yatırım yapılmamış gibi algılar oldu. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

 

TARİHİ SULUSOKAK TEKRAR AYAĞA KALKIYOR

Tokat’ımızın her bir köşesi buram  buram tarih. Nereye baksanız geçmişin izlerini görürsünüz. Sulusokak, meydan bölgesi Garipler cami çevresi, Halit Sokağı, Yüksek kahve, Behzat cami bölgesi, Latifoğlu konağı , Mevlevihane, Bey sokağı, Atatürk evi  ve Gaziosmanpaşa müzeleri sayacağımız bir kaç tanesi…

Gününüzde insanlar,  sanayi toplumunun yoğun çalışma düzeninden kaçıp dinlenme arzu ettiklerinde artık tenha, daha az kalabalık ve keşfedilmemiş yerleri tercih etmeye başladı.

Tokat bu anlamda çok şanslı adeta saklı kalmış cennet gibi. 14 tane beylik ve medeniyete sahiplik yapmış tarihi bağrında bulunduruyor.

BİZ HAYALLERİMİZİN PEŞİNDEN GİDİYORUZ

Bundan yedi yıl öncesine gidersek Sulusokak etnografya müzemizin buraya tanışması ile bir nebze turist alır oldu. Bu bölgede bulunan Devecilerhanı, Rasathane, Takyeciler cami ve Ulucami gibi eserler Allah razı olsun milletvekilimiz Yusuf Beyazıt’ın Vakıflar Genel Müdürlüğü döneminde restore edildi. Bizim bu bölge ile ilgili hayallerimiz vardı. Tokat Selçuklunun ilk 5 Osmanlı’nın ilk 10 cazibeli kentinden biri iken, coğrafya ve ulaşım şartları zamanla şehrin eski önemini kaybetmesine neden olmuş.

Düşünün bir kere binlerce ton bakırın Tokat’a taşınıp işlendiği Kalhaneler, ticaret erbabının konakladığı eskinin en az 14- 15 hanın bulunduğu bir şehirden bugüne gelinmiş.

Bu bölge ile ilgili biz de hayallerimizin peşine düştük. Önce Karadeniz bölgesinin en büyük Şehir Müzesini hizmete açtık. Valiliğimiz, Turizm Müdürlüğümüz ve Kurumlar işbirliği ile turizm rotamızı belirledik. Çevresinde en az 20 tarihi eserin bulunduğu bu sokağı “Tarihi Sulusokak Meydan” projesi çerçevesinde ilmek ilmek işledik.

Su havuzlarımız, Kervan katarı heykellerimiz ile burada böyle bir ticaret zenginliği olduğunu tüm ziyaretçilere göstermiş olduk. Meydan düzenlememiz Tokat içinden ve dışından beğeni ile karşılandı.

ŞİMDİ SIRA SULUSOKAK ÇEVRESİNDE Kİ ALANLARIN  DÜZENLEMESİNDE

Sulusokak meydanı işinden sonra; Bilim müzesi, Su kültürü müzesi, Suluhan restorasyonu , Takyeciler cami çevresi düzenlemesi , Deveciler hanının Butik Otel’e dönüştürülmesi, Kale’ye ahşap merdivenli yol yapımı gibi çalışmalar devam edecek.

CUMBALI TOKAT EVLERİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Kuyumcular girişinden, Taşhan arkasına tarihi Halit sokağı eski ihtişamına kavuştu. Burada Yazmacılar Butik Otel sokağa ayrı bir değer kattı.

900 adımda 900 yıllık tarihi yolculuk için tarihi bölge ziyaretçilerini bekliyor.

BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ

Turizm sabır isteyen yıllara yayılarak yönetilmesi gereken bir husus. Yedi yıl önce hayallerini kurarak başladığımız bir çok projeyi halkımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere bu işleri yapma azmi verdiği için Rabbime şükrediyorum.

Biz işimize bakıyoruz. Kim ne demiş şöyle olmuş, olmamış bunların peşine düşmeyiz. Gözümüz ve kulağımız halkımızda, halk için Hakk’ın rızası ile hareket ediyoruz.

HAVAALANI TOKAT TURİZMİNİ ŞAHA KALDIRACAK

Şimdi havaalanının bitimi sonrası uçaklarla Tokat’a ulaşım kolaylaştığında binlerce turistin gelişinin hayalini kuruyorum. Onun içinde bu bölgelerde butik otel, hediyelik eşyalar, yiyecek içecek sektörünü turizme adapte etmeliyiz. Şimdi yapılan işleri ekonomik kazanımlara dönüştürme zamanı. Bunların bunların altyapı çalışmalarını da Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve tüm kurumlarımız işbirliği ile gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

Tokat turizmden hak ettiği ekonomik kazanımları elde edecek. Buna yürekten inanıyorum.

 

 

 

 

 

  1. 2020 yılı içerisinde zbir süreç yaşanmasına rağmen hangileri gerçekleşti?

 

ZORLU SÜREÇTE BELEDİYE ÇALIŞMALARINA

HIZ KESMEDEN DEVAM ETTİK

 

 

2020 yılı içerisinde Genel Belediye hizmetlerinde hangi çalışmalar gerçekleştirildi?

 

 TEMEL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ

 

Tokat Belediyesi olarak bizler “Üreten Şehir” olma yolunda hızla ilerliyoruz. Belediyeciliğin her aşamasında şehrimiz için üretiyor, şehrimizle birlikte üretiyoruz. Bu kapsamda Temel Belediyecilik alanında Tokat’a kimlik kazandıracak projelere, çalışmalara imza attık.

Sulusokak Tarihi Kent Meydanı Projemizle, Halit Sokağı ve Beysokağı Sokak Sağlıklaştırma Projemizle, Mahmutpaşa ve Akdeğirmen Mahalle Konaklarımızla şehrimizde önemli inşaat faaliyetlerine 2020 yılı içerisinde yer verdik.

Yine elim bir yangın sonrası işyerlerini kaybeden Yazmacılar Sitesi esnafımız için, Tokatlılar olarak el ele vererek hızlı bir şekilde Yazmacılar Hanı’nı yenileyerek esnafımızın mağdur olmadan iş yerlerine kavuşmalarını sağladık.

Tüm bu inşaat çalışmalarının yanı sıra; 6 adet Kapalı Taksi Durağı, Yaş Meyve Sebze Hali Binası, kanal kenarı yürüyüş yollarımızı tamamladık. Eski şantiye alanımızda yer alan teknik birimlerimizi yeni şantiye binasına taşıdık.

Temel Belediyecilik çalışmalarımıza 2020 yılında rekora imza attık. Her ne kadar pandemi süreci etkili olsa da Tokat Belediyesi olarak halkımıza hizmet etmeye devam ettik.

Önce altyapı sonra asfalt düşüncesinden hareketle Tokat tarihinde hem altyapıda hem de üst yapıda bir ilke imza attık. Tokat’ın simge caddelerinden biri olan Gaziosmanpaşa Bulvarı’nın asfaltını yine 2020 yılı içerisinde yaklaşık 15 gün içerisinde tamamladık. Trafiği rahatlatmak, ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 3 km’ye yakın 11 yeni yolumuzu yine 2020 yılı içerisinde açtık.

Tokat’ın yağmur suyu problemini gidermek amacıyla büyük çaplı bir çalışma başlatarak, yine Tokat Belediye tarihinin en büyük altyapı çalışmalarını tamamladık.

Tüm bu hizmetlerimizi yaparken her zaman halkımızın istek ve görüşleri doğrultusunda çalışmalarımızı belirli bir plan dahilinde tamamladık.

Tokat için alın teri akıtan, gecesini gündüzüne katan tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

 

 

 

2020 yılında 140 bin metre asfalt yapıldı.

(70 bin metre GOP Bulvarı Karayolları tarafından)

80 bin metrekare parke, 11 yeni yol açıldı.

 

 

ALT YAPIM ÇALIŞMALARI  DEVAM EDİYOR

 

Alt yapı çalışmaları

10 bin 819 metre yeni kanalizasyon hattı yapıldı.

5 bin 580 metre yağmur suyu hattı yapıldı.

22 bin 526 metre yeni su hattı yapıldı.

 

 

Dönüştürülen Eski Çöplük alanı

üstünde Lavanta bahçesi yapıldı.

 (45 dönümlük alana 25 bin adet lavanta dikildi)

 

 

 20 parkın oyun grubu yenilendi 16 parkta tadilat yapıldı

Dönüştürülen Eski Çöplük alanı üstünde Lavanta bahçesi yapıldı. (45 dönümlük alana 25 bin adet lavanta dikildi)

Seralarımızda 230 bin

 çiçek yetiştirdik

 

 

  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41